Eco-bewuste verpakkingen

Duurzame producten verkopen, maar ze dan in nodeloos vervuilende verpakkingen verzenden, dat heeft weinig zin. Daarom krijgt packaging bij Skolto minstens zoveel aandacht als de producten zelf.

Ons eigen verpakkingsmateriaal

  • Verzenddozen en pakjesdozen zijn allemaal gemaakt van gedeeltelijk of volledig gerecycleerd karton (minstens 50% voor de platte dozen, minstens 70% voor de grotere dozen).
  • Papieren gewatteerde enveloppen, ipv. enveloppen met plastic noppenfolie.
  • Vulmateriaal van 100% gerecycleerd papier.
  • Ecologische kraftpapieren tape, met natuurlijke rubberlijm. Deze kan je gewoon aan de doos laten, wordt probleemloos en veilig mee gerecycleerd.

Herbruikbaar materiaal

Omdat de producten die wij van onze leveranciers krijgen, zelf ook in dozen worden geleverd, vinden we het maar logisch om deze dozen te hergebruiken. Zo kan het zijn dat een bestelling bij Skolto bij jou thuis geleverd wordt in een doos, die al een vorig leven heeft gehad. We raden je sterk aan om de dozen ook zelf te blijven hergebruiken, zo lang dat mogelijk is. Onze dozen kunnen misschien nog dienen als papiermand, cadeauverpakking, kattenmand, kleuterkasteel, of nog iets helemaal anders.

We hergebruiken ook alle vulmaterialen die we toegestuurd krijgen. Zo kan het zijn dat jouw pakketje plastic folies bevat, of noppenfolie, of plastic luchtkussens. Weet gewoon dat deze al meerdere malen gebruikt zijn. Het lijkt ons nuttiger om ze blijven te gebruiken, dan om ze weg te gooien. Wil je er toch vanaf, dan zijn deze plastics perfect recycleerbaar. Je moet ze daarvoor gewoon bij het PMD-afval gooien.

Sorteren & recycleren

Ondanks onze inspanningen, zijn sommige van onze producten tóch nog eens extra in plastic ingepakt, omdat de aard van het product extra bescherming tegen lucht of vocht vereist. Als dat het geval is, gelieve dan te sorteren en te recycleren. Al deze plastics mogen gewoon in de PMD-zak.