Duurzame partners voor duurzaam ondernemen

Leveranciers

Onze leveranciers zijn de bron van onze producten. Soms zijn dat rechtstreeks de producenten, soms zijn het groothandelaars, die een lokale verdeler en vertegenwoordiger zijn van de merken die we verkopen bij Skolto.

We zijn enorm dankbaar dat de meeste van onze leveranciers onze visie en missie delen. Ze doen elk op hun eigen manier hun uiterste best om de eigen ecologische voetafdruk te verkleinen. De meesten van hen hergebruiken verpakkingen, net zoals wij dat doen. Op die manier krijgt een verzenddoos een tweede, of derde leven. Hetzelfde geldt voor vulmateriaal in de dozen. Andere leveranciers kiezen er dan weer voor om aan klimaatcompensatie te doen, door bijvoorbeeld herbebossingsprojecten te financieren. Dat ze er alvast aandacht voor hebben, en actie ondernemen, daar hebben wij het grootste respect voor.

MIG Motors

Onze eigen ritjes, voor meetings met onze leveranciers, het afleveren van producten aan de depots voor verzending, reizen voor fotoshoots, ... die gebeuren allemaal 100% elektrisch, dankzij onze partner, MIG Motors. Zij leverden onze elektrische VW ID.4, in de Skolto kleuren.

We zijn enorm vereerd dat MIG Motors gelooft in de missie van Skolto en mee wil werken aan duurzamer ondernemen en een ecologischere mobiliteit.

Go Forest

Voor de verzending van onze pakjes hanteren wij voor iedereen dezelfde kostprijs, ongeacht de grootte van je bestelling. Voor iedereen bedraagt die prijs €6,90. Dit is een ruim geschatte gemiddelde prijs van verzending. Sommige grote pakketten hebben mogelijk een hogere reële verzendprijs, terwijl kleinere pakjes in werkelijkheid misschien goedkoper verzonden worden.

Waarom doen we dit? Niet om extra winst uit te slaan. Wel om op een solidaire manier de negatieve impact van het verzenden te kunnen compenseren. De "winst" op verzending die overblijft, schenken we integraal aan Go Forest. Daarbovenop steunen we hen voortaan ook structureel. Op die manier proberen we de CO2 die we toch nog uitstoten financieel te compenseren.

Bomen planten

Go Forest is een organisatie die bedrijven en individuen wil inspireren om aan de toekomst te denken, en hen wil motiveren om daar ook naar te handelen.

Dat doen ze oa. door bomen te planten. Specifiek in regio’s waar ze het hardst nodig zijn en dus de grootste impact hebben.

Go Forest doet projecten rond herbebossing (Reforestation), maar ook rond boslandbouw (Agroforestry). Waarbij de juiste boomsoorten geplant worden, waar ook de lokale bevolkingen mee van kan profiteren. Bomen die hen helpen in hun levensonderhoud en extra jobs kunnen creëren.

Behalve het planten van bomen, steunt Go Forest ook projecten die bomenkap voorkomen en werkt ze mee aan de verdere uitrol van regeneratieve landbouw in België en Frankrijk.

De projecten van Go Forest situeren zich momenteel in Peru, Congo, Madagaskar, Armenië en België.

Zelf partner worden?

Heb je het gevoel dat jij, of je bedrijf, ook iets kan betekenen voor Skolto, of voor de planeet, door samen te werken met Skoltol, stuur ons dan zeker een mailtje: info@skolto.be

We nodigen je graag uit voor een heerlijke kop sustainable koffie.