Missie en Visie

Skolto wil je inspireren om bewust na te denken over alles wat je meeneemt op reis.

Want reizen is veel meer dan het vervoermiddel dat je gebruikt. Elk object dat je koopt, heeft een impact op de planeet.

Door veel bewuster te gaan consumeren, kunnen we de wereld in beweging krijgen. We kunnen anderen rondom ons inspireren om hetzelfde te doen. Door vaker voor spullen te kiezen die niet, of minder, schadelijk zijn voor het milieu, creëeren we ook bij fabrikanten een mentaliteitswijziging. Die is nodig! Zodat ook alle generaties na ons nog kunnen meegenieten van de wereld zoals we die kennen. Dat zijn we onze kinderen en onze kleinkinderen en onze achterkleinkinderen verschuldigd.

Kwaliteit

Skolto biedt een kwalitatief ecologisch alternatief voor al die spullen die jij nodig hebt voor een zorgeloze vakantie. Of je nu een citytripper bent, een avontuurlijke kampeerder, een zomerse zonneklopper, of een staycation met het gezin plant. Wij willen jou voorzien van de mogelijkheid om op een duurzame manier je reizen te beleven.

Voor ons mentale welzijn is het namelijk belangrijk dat we dingen kunnen blijven doen, die we graag doen. Maar we moeten ons ook ten allen tijde bewust zijn van de impact van onze daden. Wij zijn er alleszins van overtuigd dat we zo kunnen blijven genieten van reizen én tegelijkertijd beter doen voor de planeet.

Je bent niet verantwoordelijk voor de klimaatcrisis.

Hoe graag bedrijven en politici de de klimaatproblematiek ook in onze schoenen schuiven, deze crisis is niet onze individuele schuld. Maar gelukkig zijn we wel allemaal een schakel in mogelijke oplossingen voor het probleem!

De misdadigers van de klimaatcrisis zijn grote wereldwijde bedrijven en politici van alle landen ter wereld. Zij zijn de enigen die voelbare verschillen kunnen maken in heel deze problematiek. Zij zijn degenen die doelbewust al tientallen jaren misleidende informatie de wereld in sturen.

Met je aankoop op deze website ga je dus niet rechtstreeks de planeet redden, daar kunnen we heel eerlijk over zijn. Hoe dan wel? Door goed na te denken voor wie je stemt, door druk uit te oefenen op politici, door anderen te inspireren om duurzamer te consumeren en geen geld meer te geven aan vervuilende bedrijven, en door je kinderen alle kansen te geven om de briljantste wetenschappers te worden die binnenkort ons gaan redden van al het kwaad.

Daarom geloven we bij Skolto heel hard in conversation starters. Leuke, mooie, handige, producten, waarvan mensen aangenaam verrast zijn dat ze ecologisch blijken. Zo begin je op een eenvoudige manier een conversatie over een thema dat voor veel mensen nog moeilijk is. Ook voor kinderen kan het een handige manier zijn om het met hen eens over klimaat te hebben. En voor je't weet, stapt iedereen mee op de trein naar de goede richting! We hebben zo wel een paar voorbeelden van conversation starters in onze collectie.